Dark Mode On / Off

Gebakken eieren met spek geen taboe in dieet

Gebakken eieren met spek geen taboe in dieet

Koolhydraat-arm dieet | Vet eten om vet te verliezen?

Volgens de Amerikaanse cardioloog Atkins is eten van gebakken eieren met spek geen taboe.

Deze cardioloog heeft het zogenaamde koolhydraten-dieet ontwikkeld (Atkins-dieet). Dit dieet houdt in dat het eten van suiker, aardappelen, rijst en spaghetti zoveel mogelijk beperkt moet worden. Ook het drinken van bier moet worden vermeden. In tegenstelling tot andere dieten mag wel vet gegeten worden. Vet eten om vet te verliezen lijkt vreemd maar de laatste jaren wordt het steeds duidelijker dat het echt schijnt te werken.

Koolhydraten-arme dieten lijken ook gezonder naarmate er steeds minder koolhydraten in zitten. Hoe minder hoe sterker het effect. Het bloed wordt steeds minder vet en de bloeddruk neemt sterk af. Daarnaast neemt het gehalte aan goede cholestorol toe. Vreemd genoeg stijgt het gehalte aan slechte cholestorol niet, ondanks het slecht geachte vette eten.

Een koolhydraten-arm dieet is trouwens ook goed vol te houden. Je hebt absoluut geen hongergevoel en je voelt je niet zielig. Je voelt je gewoon goed.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen