Dark Mode On / Off

Gebruik en onderhoud accu laptop

Gebruik en onderhoud accu laptop

Hoe vaak moet de accu van netbook of laptop worden opgeladen?

Hoe vaak moet je de accu opladen van je netbook of laptop? Deze vraag wordt beantwoord door Dr. Kelder van de Faculteit Toegepaste Wetenschappen in Delft in een artikel in de Telegraaf. De lithium-ion (Li-ion) accu van een laptop of netbook gaat in de meeste gevallen zo’n 3 tot maximaal 5 jaar mee. Om de accu langer mee te laten gaan gelden een aantal aanbevelingen.

Wanneer de accu iedere dag helemaal vol wordt geladen en zolang gebruikt wordt tot deze weer helemaal leeg is, heeft de accu na ongeveer anderhalf jaar 20% minder capaciteit. Aan te raden is om de accu na elk gebruik weer wordt opgeladen. Dit komt volgens Dr. Kelder de levensduur ten goede. Wanneer de accu vol is haal deze dan uit de lader omdat anders de accu te warm zal worden. Een volle Li-ion accu blijft vrijwel op volle capaciteit als je deze niet gebruikt, zelfs na enkele weken.

Heb je de accu voor langere tijd niet nodig, berg deze dan op, op een koele plaats. Niet iedereen zal er misschien blij mee zijn maar de koelkast is voor de accu de beste plek om te bewaren.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.