Dark Mode On / Off

Gebruik van calciumtabletten

Te veel vitamine C is ook niet goed

Calciumtabletten | gebruik van de extra calcium kan leiden tot calciumafzetting in de slagaders.

Het Britisch Medical Journal heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat het slikken van calciumtabletten ter voorkoming van botontkalking, het risico op een hartaanval kan verdubbelen.

Het gebruik van de extra calcium kan leiden tot calciumafzetting in de slagaders, hierdoor neemt de kans op een hartaanval toe. Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht denken ook dat het gebrek aan vitamine K2 hierbij een rol speelt. Volwassenen krijgen vaak niet genoeg vitamine K wat aderverkalking helpt voorkomen.

Calciumtabletten worden veel geslikt, met name door vrouwen. Sinds 2000 is het gebruik verdrievoudigd. Men hoopt door het slikken van de calciumtabletten de dichtheid van het bot te verbeteren. hierdoor wordt de kans op het oplopen van botbreuken minder.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen