Dark Mode On / Off

Geen zorgen over pensioen

geen zorgen over pensioen

ABP maakt zich geen zorgen over het pensioenstelsel.

Europa’s grootste pensioenverzekeraar, het ABP, zegt zich geen zorgen te maken over het pensioenstelsel.  Dankzij onder meer soberder pensioenregelingen en flexibele pensioendata is het stelsel sterk genoeg om de vergrijzing op te kunnen vangen. De groeiende groep gepensioneerden gaan straks gezamenlijk door middel van de belastingen de AOW betalen.

Volgens het Centraal Planbureau zijn er wel terdege ingrepen nodig. Het  ABP zegt dat de pensioenfondsen al rekening hebben gehouden met de naderende vergrijzing en al 625 miljard euro opzij hebben gelegd. Bij het Centraal Planbureau is men niet zo optimistisch. Daar gaan ze ervan uit dat de overheid in vier jaar 15 miljard moet bezuinigen vanwege stijgende kosten van de AOW en de zorg.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen