Dark Mode On / Off

Gelderland populaire fietsprovincie

fietsprovincie is Gelderland.

De meest aantrekkelijke Nederlandse fietsprovincie is Gelderland.

De meest aantrekkelijke Nederlandse fietsprovincie is Gelderland, met daarop volgend Noord-Brabant. In Vlaanderen is dat Limburg gevolgd door de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit onderzoek van Fietsen Eén Twee Drie.

Onderstaand de resultaten:

Eerste vier in Nederland: ruim 57%

Gelderland is voor de Nederlandse recreatieve fietsers de meest aantrekkelijke fietsprovincie. Noord-Brabant volgt op de voet als tweede. Limburg blijkt op enige afstand derde in populariteit, op de voet gevolgd door Drenthe. Uit deze uitslag blijkt, dat Gelderland en Noord-Brabant bij niet minder dan 36% van de fietsers het populairst is. 18,9% kiest voor Gelderland en 17,4 % voor Noord-Brabant. Op enige afstand van de twee koplopers volgen de provincies Limburg met 11,2 % en Drenthe met 10,1%. In totaal blijken deze vier provincies bij ruim de helft (57,6%) van de recreatieve fietsers het meest in trek.

Verdere volgorde Nederland

In volgorde van populariteit volgen daarna: Noord-Holland (8,1%), Overijssel (7,5%), Utrecht (6,7%), Zeeland (6,3%), Zuid-Holland (5.6%), Friesland (4,1%) en Groningen (3,1%). Duidelijk het laagst scoort Flevoland met slechts 1%.

Limburg in Vlaanderen verreweg populairste

Limburg is voor recreatieve fietsers in Vlaanderen de meest aantrekkelijke fietsprovincie. De provincie Antwerpen volgt op afstand als tweede. Uit de uitslag blijkt, dat Limburg bij niet minder dan 59% van de fietsers het populairst is. Daarmee maakt het haar naam als ’Fietsparadijs’ waar. 26% kiest voor de provincie Antwerpen. De drie andere provincies doen weinig voor elkaar onder. West-Vlaanderen is met 6% derde, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 5% en Vlaams Brabant met 4%.

Bron: Fietsen.123