Gerookte zalm | Lekker maar nu even niet..

zalm besmet met bacterie

Gerookte zalm besmet met salmonella, leidt tot veel ziektegevallen.

Gerookte zalm en producten waarin zalm is verwerkt van de fabrikant Foppen, zijn er de oorzaak van dat tot nu toe, minstens 350 Nederlanders ziek zijn geworden. De met salmonella besmette zalm komt waarschijnlijk vanuit de vestiging van Foppen in Griekenland. Op dit moment ligt de productie zowel in Griekenland als in Nederland volledig stil.

Consumenten worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opgeroepen voorzichtig te zijn met alle producten waarin ook zalm van de fabrikant Foppen is verwerkt. Te denken valt hierbij aan sommige maaltijdsalade’s en zalmsalade’s. In de supermarkten zijn de producten al uit de schappen gehaald. Toch is de kans groot dat nog meer mensen ziek zullen worden doordat ze deze producten in de vriezer of koeling hebben liggen.

Het eten van de met salmonella besmette producten kan leiden tot diarree, koorts, misselijkheid, spierpijn, hoofdpijn en o.a.overgeven. Let dus even goed op wanneer je nog van deze producten in huis hebt.