Dark Mode On / Off

Gift huis-aan-huiscollecte hard nodig

September | Maand van collectes

Collecterende goede doelen vestigen met internetfilm aandacht op belang van de collecte

Als gevolg van de bezuinigingen en recessie geeft de overheid steeds minder steun en subsidies aan maatschappelijke projecten. Daarom is het werk van alle goede-doelenorganisaties nu van groot belang. Deze organisaties zijn voor een groot deel afhankelijk van giften, zoals de huis-aan-huiscollecte. ‘Elke gift bij de collecte is nu meer dan ooit van belang. Het internetfilmpje met de titel ‘Elke gift is een heldendaad’ illustreert de dankbaarheid die we willen uiten richting de donateur ’, aldus Marjolijn Swart, woordvoerder namens Stichting Collecteplan – www.decollecte.nl.

Huis-aan-huis collecte

Naast de huis-aan-huiscollecte zijn de afgelopen jaren ook andere manieren van fondsenwerving opgekomen. De huis-aan-huiscollecte is echter nog steeds een belangrijke en structurele inkomstenbron voor de goede doelen in Nederland, vooral omdat het nog steeds de meest laagdrempelige vorm van het doneren van geld is. ‘Nederland is het enige land ter wereld waar goede doelen met een collectebus langs de deur gaan. Uit recent onderzoek blijkt ook dat Nederlanders de huis-aan-huiscollecte een prettige manier vinden om geld te geven aan een goed doel’, aldus Theo Schuyt, hoogleraar Filantropie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Collecteren in september

In de maand september gaan vier collecterende goede doelen met de collectebus langs de deur. De verwachte opbrengst per collectebus ligt rond de € 60,-. Inwoners uit Urk doneren het meest met een gemiddelde bijdrage in 2010 van € 46,39 per huishouden. Het internetfilmpje is een initiatief van  de vier in september collecterende goede doelen; KWF Kankerbestrijding, Fonds verstandelijk gehandicapten, Nierstichting en Prinses Beatrix Fonds. Zij opereren gezamenlijk namens Stichting Collecteplan; een overkoepelende organisatie van alle 26 collecterende fondsen in Nederland. Voor een overzicht van alle collecterende fondsen in 2011 bekijk www.decollecte.nl.

Over Stichting Collecteplan

Stichting Collecteplan is een overkoepelende organisatie voor de 26 collecterende fondsen in Nederland. Stichting Collecteplan heeft als doel om de collecte gedurende het hele jaar te reguleren. Het internetfilmpje met de titel ‘Elke gift is een heldendaad’ is een initiatief van de vier in september collecterende goede doelen;  KWF Kankerbestrijding, Fonds verstandelijk gehandicapten, Nierstichting en Prinses Beatrix Fonds. Samen zetten deze goede doelen zich in om het belang van de huis-aan-huiscollecte onder de aandacht te brengen van elke inwoner van Nederland.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.