Dark Mode On / Off

Goed verzekerd als vrijwilliger

Ontstane (letsel) schade door toedoen van een vrijwilliger moet gedekt zijn door goede verzekering

Ben je als Vrijwilliger aan het werk of overweeg vrijwilligerswerk te gaan doen, dan ben je ongetwijfeld welkom bij veel organisaties. Momenteel telt ons land ongeveer 5,5 miljoen mensen die zich inzetten als vrijwilliger. Ook tijdens het doen van vrijwilligerswerk zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is daarom van het grootste belang dat de organisatie bij je staat ingeschreven, een goede aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten voor haar mensen.

Wie is er verantwoordelijk, als er door jouw toedoen, schade is ontstaan of nog erger, letselschade is ontstaan aan jezelf of aan anderen. Wanneer de schade is ontstaan tijdens je vrijwilligerswerk voor een organisatie, dan kan deze aansprakelijk worden gesteld. Maar dit is sterk afhankelijk van de richtlijnen die door de organisatie zijn omschreven. Erg belangrijk dus om hierover informatie in te winnen.

Ga bij jouw eigen organisatie navragen of je als vrijwilliger goed bent verzekerd voor ontstane schade en of alle risico’s goed zijn afgedekt.