Gordijnen | De warmte blijft binnen

gordijnen houden warmte binnen

Gordijnen | Besparing op stookkosten kan flink oplopen.

Nog zo’n 1,5 miljoen woningen in ons land is niet volledig voorzien van dubbelglas. Van het totale glasoppervlak in de woning bestaat meer dan de helft nog uit enkel glas. Met name in de winterperiode kunnen hierdoor de stookkosten flink oplopen.

Om het binnenshuis toch behaaglijk warm te krijgen en vooral te houden, kun je voor ramen die nog uit enkel glas bestaan, volgens Milieu Centraal het beste isolerende raambekleding aanbrengen. Dubbele plisségordijnen met een aluminium coating kunnen een besparing per jaar opleveren van rond de 160 euro.

De gordijnen bestaan uit twee lagen stof met daartussen een honingraatstructuur, die zorgt voor een isolerende luchtlaag. Het effect van deze gordijnen voor een raam met enkel glas is even groot als dubbelglas op zich. Beschik je wel over dubbelglas en hang je dan deze plisségordijnen ervoor dan is het te vergelijken met HR- of HR+ glas. Uiteraard moeten de gordijnen dan wel gesloten zijn.

Het laten aanbrengen van HR-isolatieglas is de beste manier om geen warmteverlies te hebben maar de aanschaf van plisségordijnen met aluminium coating is al een goede stap in de richting om te besparen op de stookkosten.

Bron: Tubantia