Dark Mode On / Off

Gouda

Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een echte Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum.

Historisch Gouda

De 123 meter lange St. Janskerk, met de wereldberoemde Goudse Glazen, het prachtige gotische Stadhuis en de Waag zijn een bezoek meer dan waard! De Goudse musea zijn , MuseumgoudA (het Catharina Gasthuis en de Moriaan, het Gouds pijpen- en aardewerkmuseum), het Goudse Kaas- en Ambachtenmuseum en het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Bezoek ook het Cultureel- en Havenkwartier, met het Weeshuisplein, de Catharinatuin, diverse hofjes en Museumhaven Gouda.

Goudse ambachten

Je kunt een bezoek brengen aan de Goudse Pottenbakkerij en Pijpenmakerij van Adrie Moerings. Hier worden de kleipijpen nog op ambachtelijke wijze gemaakt. In één van de oudste straten van het centrum, de Hoge Gouwe, vind je de unieke kaarserij “De Vergulde Kaars”. Om eens helemaal in “kaarsensfeer” te komen, kun je hier de handen uit de mouwen steken en zelf een kaars dompelen, gieten of kleuren.

Naast slapen, winkelen en evenementen bezoeken zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te doen in Gouda. Zo zijn er een aantal erg leuke en interessante musea in het centrum van Gouda, zoals daar is het Verzetsmuseum Zuid-Holland en het Kaas en Ambachtenmuseum.

Meer informatie bij de vvv gouda

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.