Dark Mode On / Off

Gourmetten met kerst

Gourmetten met Kerst is genieten in kleine kring.

In veel Nederlandse huishoudens wordt tijdens de Kerstdagen het gourmetstel weer in gebruik genomen. Gourmetten met de hele familie wordt ervaren als een gezellige en makkelijke manier, om lekker lang te tafelen. Gourmetten is geen koken maar bakken. In de kleine pannetjes worden allerlei verschillende soorten vlees klaargemaakt. Vrouwen kiezen daarbij vaak voor kip en tilapiafilet terwijl de mannen ook wel graag een hamburger, rundersteaks of een kleine hamburger op tafel zien komen.

Gourmetschotel

In de meeste gevallen wordt een kant- en klare gourmetschotel besteld. Vaak kun je wel aangeven welke soorten vlees je het liefste je voorkeur heeft. De keus is tegenwoordig enorm. Kipfilet, kalkoen filet etc maar ook vis is vaak een geliefd gerecht. De kinderen maak je blij met knakworstjes, cocktailworstjes of frankfurters en uiteraard pannekoekjes. Om het gourmetten helemaal kompleet te maken haal je bij de bakker lekker verschillende soorten brood. Naast stokbrood kun je ook denken aan boerenbrood, ciabatta of foccacia. Een casino wit kun je mooi in vierkante stukjes snijden zodat ze precies in een pannetje passen. Extra feestelijk wordt het als je alle soorten brood in een mandje doet. Daarnaast enkele schaaltjes met kruidenboter maakt het helemaal af.

Gezond gourmetten

Naast de keus uit vele soorten vlees en vis kun je het gourmetten ook een gezond tintje geven. Verse groenten als champignons, aubergine, paprika, ui en cherrytomaatjes wordt altijd gewaardeerd en geeft de tafel een vrolijk aanzien. En ja, ook aardappelpuree of kleine aardappelblokjes met spek kan heel goed bij gourmetten.

Dessert

Vanzelfsprekend wordt het gourmetten afgesloten met een dessert. Dit kan bestaan vers fruit, ijs en chocolaatjes. Maar ook kan iedereen zijn eigen dessert samenstellen met enkele fruitsoorten als ananas, peer of appel. Het geheel krijgt zeker een vrolijke voortgang onder het genot van een heerlijk wijntje.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.