Dark Mode On / Off

Graag op vakantie, maar niet te duur

Een vakantie laten regelen of zelf gaan samenstellen om voordeliger uit te zijn.

Hoewel we het afgelopen jaar wekenlang van tropische temperaturen konden genieten is dat geen garantie dat het ook dit jaar weer zo zal zijn. Toch willen we wel graag allemaal, m.n. in de vakantieperiode kunnen genieten van de zon. Een overweging om de vakantie dan toch maar in het buitenland door te brengen is vaak snel een feit. We kiezen graag voor zekerheid.

Goedkoper naar het buitenland

De keus voor een pakketreis naar het buitenland is gemakkelijk en je weet precies wat je wel en niet kunt verwachten. De tickets worden thuisbezorgd en alles is geregeld. Kies je dan ook nog voor een all-inclusive vakantie dan hoef je verder vrijwel geen kosten meer te rekenen. Maar is een all-inclusive vakantie wel voordelig en kun je een vakantie niet zelf samenstellen via internet?

Moet je kiezen voor een reisbureau?

Wie geen zin heeft om veel tijd te steken in het zelf regelen van een vakantie kan dit uiteraard laten doen door een reisbureau. Vanzelfsprekend werken ze daar ook niet voor niks en de kans is dan ook groot dat je voor een vakantie meer betaalt dan wanneer je het zelf gaat samenstellen. Toch is via internet een vakantie heel goed zelf (en voordeliger) te regelen. Een vliegticket kost tegenwoordig niet veel meer en het aanbod aan bestemmingen is ongelooflijk groot.

Goedkope vliegtickets

Bij vliegmaatschappijen als Ryanair en Easyjet vlieg je bijna voor een prikkie naar een zonbestemming. Ook bij Transavia en TUI zijn de vluchten rechtstreeks via internet te boeken. Neem wel de tijd om alles goed op een rijtje te zetten en hou rekening met wat speling in de vertrek- en aankomsttijden. Dit om overlap te voorkomen bij het boeken van een hotel. Het boeken van een hotel gaat rechtstreeks ook net zo eenvoudig. Zoek op internet jouw gewenste vakantiebestemming en een hotel wat naar je zin lijkt. Op vrijwel alle websites van de hotels (of b.v. via Booking) kun je een periode en kamer reserveren.

Halfpension of All-Inclusive

Je kunt de keus maken of alleen een kamer met ontbijt, halfpension (kamer met ontbijt en avondmaaltijd) of all-inclusive waar dan ook nog de lunch bijin is begrepen en vaak alle drankjes en iets extra’s. De keus voor all-inclusive is kiezen voor gemak maar het is niet altijd de voordeligste. In sommige landen als Turkije en Bulgarije kun je heel goedkoop en goed uit eten gaan en zou je eigenlijk aan alleen ontbijt voldoende hebben. En je eet dan ook nog eens ergens anders. Die keus maak je zelf. Kies je ervoor om een vakantie zelf te gaan samenstellen, dan kost dat tijd maar bedenk dat het ook heel wat euro’s winst oplevert.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.