Dark Mode On / Off

Gras heeft zorg nodig

onderhoud gazon

Gras maaien

Van voor- tot najaar groeit het gras in totaal ongeveer 75 cm. Wekelijks moet je het dus maaien. Bij de meeste grasmaaiers kun je de hoogte instellen naar je eigen voorkeur. Laat in een droge, warme periode het gras wat langer. Het lange gras voorkomt dan dat het gras verdort.

Mos en onkruid

Wil je een mos en onkruidvrij gazon dan zul je het gras moeten ontmossen en verticuteren. Volstaat dit niet, strooi dan anti-mos en anti-onkruid in de maanden april tot september. Kijk voor de frequentie op de handleiding.

Sproeien

Sproei één keer per week dat is beter dan iedere dag een beetje. Sproei bij voorkeur als de zon onder is.

Bemesting

Gras is een grote eter, je moet dus regelmatig voeding geven. Geef van april tot september snelwerkende mest. Strooi dit ‘s avonds, het liefst voordat het gaat regenen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen