Dark Mode On / Off

Gratis boeken maken, lezen en publiceren

workshop zelf een flipboek maken

Flipboek | Met behulp van de workshop zelf een flipboek maken

Op digitalebieb.nl kunt u leren hoe u van uw boek een flipboek kunt maken waar u echt doorheen kunt bladeren. U kunt het, onder bepaalde voorwaarden, ook gratis laten maken! In de bibliotheek kunt uw boek vervolgens publiceren. Uw boek als Flipboek op DVD is de ultieme manier om uw boek aan uitgevers te sturen.

Software voor flipboeken is er al een tijdje maar nu heeft Hans Roeper een professionele, voor eigen gebruik, gratis variant gevonden. Na het maken van een Nederlandse handleiding en workshop kreeg hij van de ontwikkelaars van MegaZine III een licentie het programma op uitgebreider schaal te gebruiken.

Iedereen kan nu met behulp van de workshop zelf een flipboek maken en indien gewenst publiceert DigitaleBieb dat gratis in de bibliotheek op de haar website. Indien gewenst kan DigitaleBieb boeken die voor de bibliotheek worden aangeboden gratis maken vanuit een tekst of PDF document. De gepubliceerde boeken zijn vervolgens op iedere gewone computer online te lezen voor iedereen. Het is niet de bedoeling dat via deze site boeken worden verkocht, dat mag zelfs niet. De schrijver kan wel een link opnemen naar een verkoopsite.

Op deze manier kunnen, ook beginnende, schrijvers naamsbekendheid verwerven. Een gratis boek geeft de lezer een idee van het werk van een schrijver en kan zodoende geïnteresseerd raken meer van een bepaalde schrijver te willen lezen. Maar ook de mogelijkheid manuscripten als flipboek aan uitgevers beschikbaar te stellen is een interessante optie. Het flipboek op de (eigen?) website plaatsen en de uitgever een link sturen is niet alleen een manier om snel en goedkoop te communiceren, maar is ook milieu vriendelijk (minder papier!).

Wie hierover meer wil weten kan om te beginnen de website www.digitalebieb.nl bezoeken. Deze is zo samengesteld dat over alle mogelijkheden wel iets te vinden is. Voor vragen en adviezen kunt u via de website een contact formulier verzenden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.