Dark Mode On / Off

Griep en verkoudheid, virusfabeltjes

koorts | Er gaan veel fabeltjes rond over virussen

Hoe vaak hoor je niet dat je warme kleren aan moet trekken, omdat je anders kou vat? Een fabeltje is het! Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door virussen en niet door kou.

Nog zo’n fabel is het dat je je neus moet snuiten. Als je je neus snuit, verspreid het virus zich alleen maar verder. Het klinkt vies, maar het is veel beter om je neus op te halen dan om flink te snuiten.

Ook over neusdruppels gaan onwaarheden de wereld rond. Neusdruppels kunnen geen kwaad. Ze zorgen ervoor dat je neus (en oren!) open gaan zodat je weer normaal kunt ademen. Wel moet je met neusdruppels goed oppassen. Gebruik ze nooit langer dan zeven dagen, want ze tasten het neusslijmvlies aan en je kunt eraan verslaafd raken. Als je kiest voor een fysiologische zoutoplossing (meestal zijn dit de neusdruppels voor baby’s en zwangeren) dan heb je deze bijwerkingen overigens niet. Ook stomen is een goed alternatief voor neusdruppels.

Het is wel zo netjes om een hand voor je mond te houden als je hoest of niest. Bedenk dat echter wel dat het virus nu op je hand zit. Was daarom eerst je handen voordat je iemand de hand schudt!

Bron: Gezondheidsnet.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen