Dark Mode On / Off

Haal eens goudpalmen in huis.

Goudpalm, een luchtzuiverende plant

Een mooie en niet dure plant voor in de woonkamer is de goudpalm. Eén of enkele goudpalmen in huis zorgen er ook nog eens voor dat de lucht wordt gezuiverd. Het is de kleine investering zeker waard.

Goudpalm
De goudpalm (Latijnse naam: Chrysalidocarpus lutescens) komt uit Madagascar en bestaat uit een aantal rietachtige stengels met licht groene, smalle en puntige bladeren. De bladeren zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis en zuiveren de lucht bovendien past hij  prima in de huidige interieurtrends. Doe er een mooie pot om heen en je zult zien dat je er verrukt van bent.

Verzorging
De verzorging van een goudpalm is erg eenvoudig. De plek waar je hem neerzet is het belangrijkste. Hij doet het helemaal goed als je hem op een lichte plaats neerzet. Zorg dat de wortelkluit vochtig blijft (ongeveer 1 à 2 keer per week water geven).

Bron: GroenRijk

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.