Dark Mode On / Off

Haarlem

Haarlem is een aantrekkelijke oud-Hollandse stad waar het goed toeven is. Ook is er veel te beleven en zijn er uitgebreide uitgaansmogelijkheden. En dat in een historische stad met meer dan 1000 monumenten.

Wandelingen op papier

In de monumentale binnenstad van Haarlem kunt u prachtig wandelen. Daarom heeft Haarlem Promotie verschillende wandelroutes in foldervorm uitgebracht.

Winkelen, Beste winkelstad

Haarlem is opnieuw de beste winkelstad van Nederland.
Met zeventig verschillende soorten winkels biedt het centrum van Haarlem de grootste diversiteit. In de gezellige monumentale binnenstad bevinden zich vele kleine boetiekjes, een groot aantal speciaalzaken en natuurlijk ook de grote warenhuizen. Na het winkelen kunt u lekker uitblazen op de terrassen van de Grote Markt of in één van de talrijke cafétjes of restaurants. Koopzondag en koopavond. In Haarlem-centrum zijn ieder eerste zondag van de maand de winkels geopend. Op donderdagavond is het koopavond.

Winkelwandelroute

Ook een manier om bij de leukste winkels in de stad terecht te komen is via een speciale winkelwandelroute, uitgezet door Haarlem Promotie en beschreven in de funshopgids Haarlem. Deze gids is gratis verkrijgbaar bij o.a. de VVV en bij vele speciaalzaken van de stad.

Monumenten van Haarlem

Welke monumenten zijn er in Haarlem? Haarlem telt meer dan 1500 monumenten. Dat maakt de stad tot een van de rijkste monumentensteden van Nederland. Haarlem is natuurlijk beroemd om z’n historische binnenstad. Daar staan ook de meeste monumenten. De Grote- of Sint Bavokerk, het Stadhuis, de Hoofdwacht en de Vleeshal staan allemaal rond de Grote Markt.

Veel van deze monumenten zijn tijdens de Open Monumentendagen te bezichtigen. (Voor en na de Monumentendagen zijn de openingstijden wisselend)

Haarlem heeft een aantal prachtige kerken om te bezichtigen. Hieronder volgt een greep uit het aanbod.

Groenmarktkerk
Grote of St. Bavokerk
Kathedraal St. Bavo
St. Josephkerk
Lutherse Kerk
Nieuwe Kerk
Oud Katholieke Kerk
Remonstrantse Kerk
Ver. Doopsgezinde Gemeente

Bron: haarlem.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen