Dark Mode On / Off

Het huishouden = Energie verbruiken

Het huishouden = Energie verbruiken

Huishouden | Poetsen bevordert net als bij een workout, je bloedsomloop en zuurstoftoevoer.

Het huishouden = Energie verbruiken

Het huishouden doen wordt door veel mensen ervaren als een lastig karwei, maar wist je dat je bij het schoonmaken van de badkamer al bijna net zoveel energie verbruikt als tijdens het fietsen? Onderstaand kun je de infographic openen en de daarin genoemde MET-waardes (metabolisch equivalent) liegen er niet om; ontdek hoe jij die chocoladecroissant van bij het ontbijt kunt verbranden door schoon te maken.

De MET-waarde is een meeteenheid voor energieverbruik bij fysieke inspanningen. Om de calorieverbranding te berekenen, hoef je alleen je lichaamsgewicht met de MET-waarde te vermenigvuldigen. Kortom, om die chocoladecroissant van vanmorgen te verbranden, hoef je maar een uurtje aan de slag in huis!

Dus zet tijdens je volgende schoonmaaksessie je muziek lekker hard en ga ervoor. Zo bespaar je kostbare minuten op de crosstrainer in de sportschool. Bovendien bevorder je tijdens het poetsen, net als bij een workout, je bloedsomloop en zuurstoftoevoer.

Veel plezier bij het huishoudelijke werk!
Voor meer interessante informatie, studies en tips van huishoudelijke professionals kijk op de website van www.nl.Care.com.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen