Dark Mode On / Off

Het verkoudheidsvirus

Het verkoudheidsvirus

Verkoudheidsvirus | Eén van de meest voorkomende virusinfecties die we oplopen.

Het is weer de tijd van het jaar waarin men veelal kennis maakt met het verkoudheidsvirus. Het is één van de meest voorkomende virus infecties die we oplopen. Het begint vaak met niezen en daardoor worden allerlei virussen de lucht in getorpedeerd die gezonde mensen weer inademen. De cellen in de neus zijn vaak het eerste aan de beurt. De virussen gaan daar naar binnen en het wordt een nieuwe broedplaats voor meerdere virussen.

Wanneer deze vrijkomen volgt de loopneus. De dode cellen kunnen het vocht van de neus niet meer tegen houden, het vocht vol met nieuwe virussen baant zich een weg via de keel naar de longen. Ook op die plek gaan cellen dood en dat wordt gevolgd door keelpijn en hoesten. De afgestorven cellen banen zich een weg naar het bloed, dat de virussen naar de spieren toe brengt. Een gezond lichaam vecht terug middels enkele graden koorts. deze vertraagt het levensproces van de cel en daarmee komen er minder nieuwe virussen.

Ook de afweercellen, het laatste geschut, worden ingezet bij het opruimen van de verkoudheidsvirussen. Na ongeveer een week ben je verlost van de klachten en voel je je weer de oude.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen