Dark Mode On / Off

Het was een bijzondere Borovany-zomer

Lieve beste mensen,

Dwalend door het lege kasteel kun je je nog de kindervoorstelling verbeelden, eindigend in een moorddadige scène compleet met nepbloed;
een ijzingwekkend gitaar snerpend jongerentableau in de kelders;
een geestige, door geregisseerde soap; de kinderpresentatie met djembees en dans op de binnenplaats;

De hilarische scene onder de poort met de burgers van Borovany als nietsvermoedende medespelers. Als je goed luistert hoor je de echo van penseelstreken, hamers, beitels en raspen, improvisaties in diverse emoties, trommels dreunend tot in de fundamenten, koor- en solozang, verstilde dansscènes begeleid door een orkest van vallende steentjes, opgewonden verkleedpartijen, ingetogen geconcentreerde blikken. Nu staan er de bouwmachines ter meerdere eer en glorie van de voortgaande restauratiewerkzaamheden.De filmzaal swingt na van de djembee presentatie (compleet met CD opname), de uitbundige zangpresentatie, bandrepetities. Je herinnert je de sfeer van de presentatie aangeboden door videokunstenares Margreet Kramer.

Grenzen zijn verkend en verlegd, vriendschappen gesloten, liefdes opgebloeid. Weken vol verrassingen.

Het café is nu geheel ontmanteld als opmaat naar verplaatsing (het wordt te krap) naar de grotere ruimtes achter het toiletgebouw. De fontein klettert hol op de binnenplaats. Op het veld een stenen kring als gedenkteken aan avonden met knappend vuur, geroezemoes, gitaren, verhalen, stiltes.

De boomgaard ligt er verlaten bij en de eerste bladeren verkleuren al. Moeilijk voor te stellen dat hier al die tenten stonden.
Slenterend door het kasteelpark is het – hoe mooi ook – tamelijk saai zonder de beeldhouwers in en om het paviljoen.

Wat was het genieten!
Docenten, medewerkers en deelnemers jong en oud: dank jullie wel voor de heerlijke sfeer en voor de bijzondere, prachtige, hilarische, indrukwekkende, kwetsbare, grappige, ontroerende en feestelijke presentaties.

Hopelijk tot ziens in Borovany!
Hartelijke groet,
Adriana Jens
Kulturni Expedice sro
Borovany  Zuid Bohemen