Dark Mode On / Off

Hoe blijf je een herfstdip de baas?

Een lekker kopje koffie doet wonderen

Als de koude en kille maanden er weer aankomen, krijgen veel mensen er last van: een herfstdip. Je voelt je gauw somber en je ziet op tegen het najaar en de winter. Dat is vervelend. Gelukkig is er veel wat je kunt doen om een herfstdip te voorkomen. In dit artikel lees je meer!

Me-time

Tijdens de koude dagen van het jaar heb je waarschijnlijk net wat meer me-time nodig dan gebruikelijk. Pak genoeg momentjes voor jezelf, om weer even op te laden. Hoe me-time eruitziet, is voor iedereen weer anders. Ga een boek lezen, een stuk wandelen, iets knutselen of een cursus volgen. Maar luieren is ook helemaal prima: installeer jezelf op de bank of neem een bad. Pak er een lekker warm drankje bij, zeker op de gure dagen. Koffie doet het altijd goed! Bereid je favoriete bakje – of dat nu een espresso of een cappuccino is.  En gebruik capsules voor Nespresso machines met goede recensies. Dan weet je dat de kwaliteit goed is. Thee is natuurlijk ook een goede optie. Of kies van tijd tot tijd voor warme chocolademelk, het liefst met een toet slagroom.

Gezelligheid in huis

Hoewel het weer buiten dan misschien koud en nat is, kun je het binnenshuis juist extra gezellig maken. Doe dit dan ook vooral! Leg een warm deken op de bank, waar je heerlijk onder kunt kruipen. Steek ’s avonds de kaarsjes aan, of zelfs ook al overdag. Verder kun je wat sfeervolle hoekjes inrichten, zoals een herfststukje op de kast of tafel. Zo is het ineens niet meer zo erg dat de regen tegen het raam tikt – in huis heb je helemaal nergens last van.

Muziek luisteren

Muziek kan je mood absoluut beïnvloeden. Ook op een positieve manier! Voel je je sip? Zet dan je favoriete vrolijke muziek aan. Of dat nu een lekkere meezinger of zomerse house is, jij weet natuurlijk het best waar je graag naar luistert. Je kunt een playlist samenstellen met je favoriete hits, die je er weer bovenop helpt als je verdrietig bent. Zet de muziek ook vooral lekker hard, zodat je er volledig in op kunt gaan!

Voldoende bewegen

Hoewel je er misschien helemaal geen zin in hebt, helpt het wel om je vrolijk te stemmen: beweeg! Dit kan rustige beweging zijn, zoals wandelen of fietsen. Of kies juist voor een intensieve workout, om tot jezelf te komen.

Gezond eten

Als je niet lekker in je vel zit, heb je wellicht de neiging om slechter voor jezelf te zorgen. Zo eet je misschien niet meer zo gezond, maar geef je steeds toe aan ongezonde cravings. Probeer dat te voorkomen! Uiteindelijk voel je je namelijk beter als je voedzame maaltijden eet: dit geeft energie.

Slaap veel

Tot slot kan het helpen om lekker veel te slapen tijdens de koude dagen. Kijk maar naar bepaalde dieren: zij houden ook een winterslaap. Kruip ’s avonds vroeg onder de wol, en blijf ’s ochtends gerust nog even liggen als dat kan. Wie maakt je wat!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.