Hollandse Nieuwe Haring

Nieuwe haring | Haring wordt ieder jaar gevangen tussen half mei tot begin juli.

Voor de echte liefhebbers van haring is de opening van het haringseizoen weer in aantocht. Op 7 juni 2011 zal het eerste vaatje Hollandse Nieuwe worden geveild. De haring wordt ieder jaar gevangen tussen half mei tot begin juli. Wanneer de haring goed vet is, op de traditionele Nederlandse manier wordt schoongemaakt, gerijpt en gefileerd is, dan hebben we het over Hollandse Nieuwe. Natuurlijk smaakt een haring het hele jaar door, maar de echte liefhebbers zien toch ieder jaar weer uit naar de eerste Hollandse Nieuwe.

Het eten van haring is erg gezond omdat de haring boordevol zit met Omega-3 vetten. Twee haringen per week is al voldoende om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen.

Nog even geduld en dan barsten de haringparty’s weer los. Evenals voorgaande jaren zullen ook de haringtesten nauwlettend in de gaten worden gehouden door de consument.