Dark Mode On / Off

Hond of Kat, behandelen tegen wormen en vlooien

Hond of Kat, behandelen tegen wormen en vlooien

Huisdier | Regelmatig ontwormen wordt aanbevolen

Ziek worden van je huisdier is niet nodig. Maar omdat pups en kittens vaak alleen maar na enkele weken worden ontwormd en daarna soms niet of maar één keer per jaar is de kans op ziek worden wel aanwezig.

Eén op de tien mensen raakt besmet met van dieren afkomstige wormen. Honden en katten moeten twee tot vier keer per jaar een wormkuur ondergaan. Twee keer is voldoende als er alleen maar volwassenen in huis wonen en vier keer is nodig indien er ook kinderen in huis wonen. Er bestaan diverse simpele methodes: tabletten, pasta of pipetjes.

Vraag de dierenarts om advies want ook gewicht en leeftijd speelt een rol. Verschoon regelmatig de kattenbak en hondenmand en laat kinderen niet hun eten delen met de hond.

Dieren zijn geliefde huisgenoten en knuffelen mag mits ze goed zijn behandeld tegen wormen en vlooien. Dan is er niets mis mee.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.