Dark Mode On / Off

Hond of kat regelmatig ontwormen

Hond of kat regelmatig ontwormen

Ontwormen komt gezondheid dier en mens ten goede.

Bezitters van een hond of kat moeten hun huisdier regelmatig ontwormen. Dit komt de gezondheid van zowel het dier maar ook die van de mens ten goede. Meestal kun je niet goed ontdekken of het dier last heeft van spoelworm of lintworm. Toch kan de hond of kat hier behoorlijk ziek van worden.

Ook wij zelf, en dan met name kinderen, kunnen besmet worden met een spoelworminfectie. Spoelwormen komen bij alle jonge dieren (pups en kittens) voor omdat deze door de moeder worden overgedragen op de jongen. Spoelwormen kun je soms herkennen in de ontlasting van het dier en lijkt enigszins op een stukje spaghetti van 5 a 10 cm. lang.

Lintwormen heeft het dier te danken aan de vlo en herken je gemakkelijker. Deze lijken op een rijstkorrel en bevinden zich rondom de anus of in de ontlasting van het dier. Het huisdier zoveel mogelijk controleren op vlooien en vlovrij houden voorkomt dat deze besmet wordt met lintwormen.

Pups en kittens moeten dus altijd een ontwormingsschema ondergaan. Hiervoor bestaan allerlei verschillende wormkuren. Een bezoek voor controle en behandeling aan de dierenarts is onvermijdelijk.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.