Dark Mode On / Off

Hondenpoep, vaak een plaag!

Hondenpoep, vaak een plaag!

Baasje kan er zelf heel wat aan doen om het hondje zindelijk te maken.

In veel dorpen en steden is hondenpoep nog altijd een probleem. Daar er bijna in alle gezinnen wel een trouwe viervoeter rondloopt betekent dat ook dat de hoeveelheid honden-uitwerpselen enorm is. De stoepen worden ontsiert en telkens moet je uitkijken waar je loopt om de schoenen nog enigszins schoon te houden.Bijkomend probleem is ook dat wanneer de hond niet voldoende ontwormd is, het ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Het schoonhouden van de stad door ophaaldiensten voor hondenpoep en het aanstellen van toezichthouders die het baasje op de bon slingeren als deze zich niet aan de regels houdt, kost gemeenten handenvol geld. Toch kan het baasje er zelf heel wat aan doen om het hondje zindelijk te maken. Begin al wanneer de hond zo’n 2 maanden oud is door hem  heel vaak uit te laten, liefst wel 8 keer op een dag. Leer hem gelijk zijn behoefte te doen in de straatgoot. Wanneer hij dat éénmaal door heeft zal hij steeds weer naar dezelfde plek terugkeren. Oefen vooral veel geduld uit en maak desnoods eerst even een korte wandeling.

Heeft hij gedaan waar hij het moest doen, beloon hem dan.

Is er een hondentoilet in de buurt ga dan daar regelmatig met hem naar toe. Komt het toch voor dat de hond zijn uitwerpselen op een plek heeft gedaan waar het niet mag, dan zul je deze moeten oprapen met behulp van een daartoe bestemd zakje. Deze zakjes zijn in de handel verkrijgbaar maar sommige gemeenten verstrekken deze ook gratis in automaten langs de openbare weg.

Er gaat toch niets boven een milieuvriendelijk baasje met een zindelijk hondje!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.