Dark Mode On / Off

Hoorn – Museum van de 20e Eeuw

Het Museum van de 20e Eeuw | Feest der herkenning

Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd er gekookt? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen. Jong en oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander het spectaculair kleurige jaren ’70 interieur. Misschien de eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen. Of het interieur van de Grutters-winkel.

Voor alle bezoekers zijn er herkenbare nostalgische objecten te bekijken. Vaak in een treffende opstelling als een oud klaslokaal, een winkel of een keukeninterieur. Verder met vele nieuwe wisseltentoonstellingen.

Het Museum van de 20e Eeuw, Krententuin 24 (Oostereiland), 1621 DG  Hoorn, www.museumhoorn.nl

Open: maandag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.