Dark Mode On / Off

Hotdog en worstje verhogen kans op diabetes type 2

Hotdog en worstje verhogen kans op diabetes type 2

Lekker zijn ze zeker, worstjes of een een hotdog. Toch blijkt uit onderzoek van de Harvard School of Public Health, dat wanneer je iedere dag zo’n 60 gram aan rood vlees eet, het risico op diabetes type 2 toeneemt. En helaas, ook worstjes en hotdogs vallen onder rood vlees.

Na uitgebreide studie bleek dat 60 gram rood vlees het risico op diabetes type 2 doet toenemen met 50 procent. Ook onder meer salami en bacon zijn rood vlees.

Bij een gebruik van 120 gram onbewerkt rood vlees (varkensvlees, biefstuk lamsvlees) bedraagt het risico op verhoogde kans, diabetes type 2 ongeveer 20 procent.

De kans op diabetes type 2 is te verkleinen door voldoende noten, volkoren granen en magere zuivelproducten te nemen. Hierdoor verminder je de kans op deze welvaartsziekte met 16 tot 35 procent. Het onderzoek werd gepubliceerd in Dagblad Trouw.

Bron: Gezonder Worden

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen