Dark Mode On / Off

Hou de bandenspanning op peil

zorg voor een goede bandenspanning

Zorg voor een juiste bandenspanning, het is veiliger en bespaard brandstof

Om brandstof te besparen is het zaak om de bandenspanning geregeld te controleren. De spanning is per auto verschillend maar meestal kun je de juiste spanning vinden in het instructieboekje van de auto of op een sticker bij de deurpost en soms ook in het benzineklepje.

De juiste bandenspanning controleer je wanneer de banden koud zijn. In ieder geval niet meer rijden dan 3 kilometer. Laat de banden dan 10 minuten afkoelen. Wanneer je onderweg bent en de banden wel moet oppompen stel dan de meter 0,3 bar hoger in. Moet er normaal gesproken 2,0 in een band dan doe je nu 2,3 bar in de band.Een juiste bandingspanning geeft meer veiligheid en bespaart brandstof.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen