Dark Mode On / Off

Hou je gewicht in evenwicht

Hou je gewicht in evenwicht

Een goed gewicht | Bewegen helpt

Misschien wel een goed voornemen, toch maar weer eens proberen wat gewicht kwijt te raken.

Je gewicht wordt beïnvloed door wat je eet en wat je verbrandt. Beweeg je minder dan verbruik je minder van de calorieën die je opeet. Zorg dus voor voldoende beweging.

Hoe meer je beweegt, hoe sneller de stofwisseling en hoe sneller calorieën en vet worden verbrand. Zorg dat sporten een gewoonte wordt, stel niet teveel eisen maar hou het simpel. Fiets je graag of loop je graag een blokje om neem dan geen duur abonnement bij een sportschool. Denk er eerst over na wat het best bij je past.

Belangrijkste is regelmaat. Een regelmatige, liefst dagelijkse, beweging heeft een gunstige invloed op allerlei lichaamsprocessen. Het is goed voor de spijsvertering, vermindert stress, goed tegen hart- en vaatziekten en helpt buikvet te verminderen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen