Dark Mode On / Off

Houdbaarheid cosmetica

cosmetica is niet onbeperkt houdbaar

Niet alle cosmetica is onbeperkt houdbaar

Op de verpakkingen van cosmetica staat nu een symbool vermeld wat de houdbaarheid aangeeft. Het laat een potje zien, waarvan de deksel openstaat met een getal en een letter, bijvoorbeeld M12. Dat staat voor het aantal maanden dat een geopende verpakking kan worden bewaard.

Een nieuwe ongeopende verpakking kun je tot 2,5 jaar bewaren.

Wanneer je het product openmaakt gaat het aantal maanden in. Normaal gesproken kun je rekenen dat crème in een open pot of tube tot ongeveer een half jaar houdbaar is.

Een fluide of serum in een luchtdichte flacon met een pompsysteem is wel houdbaar tot drie jaar. Douchegel, shampoo en ook (eau de ) parfum en eau de toilette zijn een jaar na opening nog wel houdbaar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.