Dark Mode On / Off

Houdbaarheid zonnebrandcrème

Houdbaarheid zonnebrandcrème

De zonkracht waarmee we momenteel te maken hebben vereist dat we onze kinderen en onszelf goed insmeren met een zonnebrandcrème. Zorg er wel voor dat je een zonnebrandcrème niet in de zon laat liggen maar op een koelere plek bewaard. De strandtas of onder een handdoek is al een goede mogelijkheid.

Gebruik geen zonnebrandcrème van een jaar of meerdere jaren geleden. De ingrediënten in de crème zijn uitgewerkt. je hebt dus wel een crème nodig die je nog niet te lang in huis hebt liggen. (mits deze nog ongeopend is)

Overigens staat op er op de verpakking een aanduiding hoelang de werking van de crème nog goed is. Dit wordt aangegeven met 12 m (12 maanden) of 24 m (24 maanden). De werking zal echter niet in zijn geheel na een jaar verdwenen zijn. Is de crème b.v. een jaar oud, deel dan de factor door twee. Dus is de factor 20 dan kun je op dat moment uitgaan van factor 10.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen