Dark Mode On / Off

Houten tuinmeubelen goed onderhouden

tuinmeubelen goed onderhouden

Houten tuinmeubelen gaan lang mee, mits goed onderhouden.

Heb je houten tuinmeubelen dan verdienen deze een goed onderhoud. Mocht je voor het komende jaar nog op zoek willen naar houten tuinmeubelen, let dan ook even op of deze het FSC-keurmerk dragen. Je bent er dan zeker van dat ze niet gemaakt zijn dankzij het ongeoorloofd kappen van bossen.

Houten tuinmeubelen gaan veel langer mee als je ze af en toe een goede onderhoudsbeurt geeft. Reinig ze goed met een houtreiniger en twee tot drie keer per seizoen even goed behandelen met olie. Voor de winter aanvangt, is een extra behandeling niet overbodig. Heb je teakhouten meubelen dan hoef je deze niet beslist met olie te behandelen.

Als je het niet mooi vindt dat ze na verloop van tijd iets wit uitslaan, dan kun je ze dezelfde behandeling geven als voor hardhout, maar bedenk wel als je dit één keer hebt gedaan zul je het altijd moeten doen.

Tijdens de winterperiode de meubelen niet opslaan in een verwarmde ruimte. Als ze droog staan en op een plek waar het goed ventileert, is dat het beste. Dek ze nooit af onder plastic want door het optrekken van vocht wordt het hout aangetast.

Ben je toe aan een nieuwe tuinset? Lees dan Hier een aantal tips.

Bron: Het Laatste Nieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen