Dark Mode On / Off

Huis verkopen vergt voorbereiding

huis sneller verkopen

Wat kun jezelf doen om je eigen huis sneller te verkopen?

Je huis verkopen is tegenwoordig niet al te eenvoudig. Toch kun je zelf behoorlijk meehelpen om de verkoop eerder tot stand te laten komen. Aspirant-kopers zien vaak op tegen extra onderhoud dat nog aan de woning moet gebeuren. Achterstallig onderhoud geeft dan ook een slechte indruk en zal ervoor zorgen dat de gewenste vraagprijs onder druk komt te staan. Zelfs kleine karweitjes, die je eenvoudig kunt verhelpen, valt een aspirant-koper op. Denk daarbij aan een piepende deur en lekkende kranen. Loop eens door je eigen huis alsof je het zelf zou willen kopen en noteer alle klusjes die je wilt / kunt verhelpen.

Zorg dat de buitenkant goed in de verf zit en de tuin er netjes en verzorgd uitziet. Een paar extra plantjes kunnen de boel al aardig opvrolijken maar maak het niet te druk. Wanneer een afspraak hebben gemaakt voor een bezichtiging, zorg dan dat alles is opgeruimd en schoongemaakt. Heb je een huisdier, laat deze even logeren bij familie of buren. Ruim ook de voederbakjes op en laat alles fris ruiken.

De badkamer en de keuken moeten schoon zijn. Geen haren in de afvoerputjes, geen rondslingerend wasgoed en uiteraard een schoon toilet. Het is aan te raden om de dag voor er kopers komen, geen groente te koken waar de geur lang van blijft hangen, zoals broccoli of bloemkool. Je kunt beter een cake of brood gaan bakken, dat verspreidt een lekkere geur in de woning. Zet hier en daar een bosje bloemen neer en ruim ook persoonlijke spullen zoals foto’s op. Dit kan kopers alleen maar afleiden.

Zorg dat de woning veel licht binnen krijgt. Gordijnen open en luxaflex omhoog. Zelfs overdag is het soms best verstandig om hier of daar even een lampje aan te doen voor voldoende licht. Komen aspirant-kopers met een makelaar, ga dan zelf zolang de bezichtiging duurt, het huis uit. Een koper voelt zich dan wat vrijer en zal ook eerder zijn mening geven. Veel succes!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen