Dark Mode On / Off

Huisdier begraven na zijn dood

Huisdier begraven? Doe wat je zelf het beste vindt

Ook aan het leven van onze dierbare huisvriend komt een eind. Is de hond, poes, vogel of konijn ernstig ziek, dan staan we vaak voor een moeilijke keuze. Laten we hem of haar inslapen of wachten we de ziekte af. Vaak is het voor het dier dan toch een uitkomst uit zijn lijden dat we het kunnen laten inslapen, hoe triest het ook is. Moeilijk is het wel, want ons huisdier is onze vriend geworden in al die jaren. Dag in, dag uit heb je het de beste verzorging gegeven die je maar kon. Dan komt na zijn dood nog de vraag, wat gaan we doen? Laten we het achter bij de dierenarts of nemen we hem mee om zelf te begraven.

Voor iedereen is die keuze weer anders. Er bestaan in Nederland vele dierenbegraafplaatsen waar onze vriend zijn laatste rustplaats kan krijgen. Veelal hoor je van je omgeving stevige kritiek wanneer je daar voor kiest. Ga je je dier begraven? Dat hoeft toch niet en dat is toch overdreven? Het hoeft ook niet zo te zijn dat dat gepaard gaat met allerlei tierelantijnen en poeha. Je kunt je dier ook op een rustige en waardige manier begraven.

Doe zelf wat je eigen gevoel je ingeeft en luister wat dat betreft niet naar anderen. Laat je het dier achter bij de dierenarts dan hou je er misschien altijd wel een schuldgevoel aan over. Het is toch altijd je trouwste vriend geweest.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.