Dark Mode On / Off

Huisstofmijt kan allergische klachten veroorzaken

De kleine spinachtig uitziende huisstofmijt kan een veroorzaker zijn van allergische klachten

In het najaar en de winter spelen factoren zoals de huisstofmijt een belangrijke rol bij het veroorzaken van allergische klachten.

Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem van ons lichaam op onschadelijke stoffen.

De meest bekende veroorzakers zijn stuifmeel (pollen) van bomen, grassen en onkruidachtigen. Deze vorm van allergie heet hooikoorts. Daarnaast zijn huisstofmijt en verschillende soorten schimmels bekende allergieveroorzakers, maar ook huidschilfers van honden en katten kunnen de boosdoeners zijn. Voedsel kan ook allergische reacties veroorzaken. Minder bekend zijn de allergische reacties, die het gevolg zijn van steken en beten van wespen, bijen, muggen, teken en kwallen.

Tenslotte kan latex, de stof waar vaak keukenhandschoenen van worden gemaakt, allergische reacties veroorzaken.

De stoffen die allergie veroorzaken worden allergenen genoemd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen