Dark Mode On / Off

Hygiene in de keuken

De keuken | Een plek die schoon en opgeruimd moet zijn

De keuken is de plek die we altijd goed schoon en opgeruimd moeten houden. Een vies aanrecht, en de bijna onzichtbare kruimels van etensresten brengen ons alleen maar ongedierte en bacterien. Zorg daarom voor een zo leeg en opgeruimd mogelijk aanrecht. Dat is gemakkelijker schoon te houden dan wanneer er allerlei apparaten en benodigdheden op staan. Opruimen hoeft niet veel extra werk te betekenen. Leer je aan om alles gelijk na gebruik weer terug te zetten op de plek waar het hoort. Vieze vaat niet op het aanrecht laten staan maar gelijk in de vaatwasser.

Schaf je wat bewaardoosjes aan, het liefst stapelbaar. Hierin kun je veel kleine dingetjes kwijt en wanneer je de kastjes wilt schoonmaken is het veel handiger. Je pakt ze er eenvoudig uit en nadien weer in. Als je de keuken op een normale wijze schoon houdt dan levert dit je veel minder extra werk op. De kastjes aan de binnenkant hoeven dan ook maar af en toe eens met een sopje te worden afgenomen.

De koelkast en de diepvries moeten af en toe ook even aan de binnenkant worden gesopt. Dit voorkomt bacterin en de apparatuur gebruikt dan minder energie. Is in de vriezer of het vriesvak een behoorlijk laagje ijs ontstaan, dan moeten deze eveneens worden ontdooid. Een schone keuken geeft een fris gevoel.

bron: yunomi

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.