Dark Mode On / Off

Istrië, geliefd als vakantiebestemming

Steeds meer Nederlanders ontdekken Istrië als de ultieme kampeerbestemming

Op nog geen 1300 kilometer vanaf Utrecht, ligt in het noordwesten van Kroatië, het schiereiland Istrië.
Hoewel altijd al een geliefde vakantiebestemming brengen nu zo’n 200.000 Nederlanders hun vakantie door in Istrië.

De grote trekpleisters zijn wel de prachtig gelegen en goed uitgeruste campings, de kuststreek en de vele mooie kustplaatsen Poreč, Rovinj en Pula. Het binnenland van Istrië is nog iets minder bekend maar wie de reis hier naartoe heeft gepland zal verzekerd zijn van een authentieke vakantiebeleving.

De Nederlander staat erom bekend dat hij waar voor zijn geld wil en dan is Istrië voor hem de bestemming bij uitstek. Kamperen hoeft niet juist op die plek waar iedereen al zijn tent opslaat. Kamperen betekent pure beleving en tot rust komen. Wanneer je in gesprek raakt met Nederlanders die in Istrië reeds eerder hebben gekampeerd, zul je al snel alle verhalen te horen krijgen over de mooie natuur. Kamperen aan de prachtige Adriatische zee en in de schaduw bijkomen onder de pijnbomen. De ongerepte natuurgebieden zijn een walhalla voor wandelaars en fietsers.

Klimaat

Istrië kent een mediterraan klimaat. In de zomermaanden loopt de temperatuur flink op maar in het voor- en najaar is het ook een heerlijke bestemming om te kamperen.

Bezoek eens een Romeins amfitheater, ga op safari op de Brijjuni eilanden of ga lekker slenteren in één van de romantische stadjes. Het eten in Istrië is goed en niet duur. In internationale restaurant-, wijn en olijfoliegidsen is men hier zeer positief over. De schone campings hebben voldoende goede faciliteiten en de over het algemeen geweldige ligging maken Istrië tot een geweldige kampeervakantie.

Meer informatie over Istrië is te vinden op www.istra.hr

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen