Dark Mode On / Off

Istrische olijfolie bejubeld en bekroond

olijfolie

Istrië laat glorieuze tijden weer herleven

Olijfolie uit Istrië was in de Romeinse tijd de meest voortreffelijke olijfolie in vergelijking met de andere olijfoliën.

Istrië wil ook nu weer een grote naam verwerven op dit gebied. De omstandigheden hiervoor zijn uitmuntend te noemen. Het klimaat is zeer gunstig, de bodemstructuur en de ligging zijn ideaal. Daarnaast heeft men voldoende kennis en gekwalificeerd personeel in eigen land om dit tot een succes te maken.

Olijfoliebijbel

En dat men van succes verzekerd kan zijn bewijst het aantal vermeldingen van Istrische olijfolie in de olijfoliebijbel  ‘l’Extravergine’. De kwaliteit van de Istrische olijfolie wordt zeer hoog beoordeeld. Istrië heeft na Toscane de meeste top-olijfolie producenten ter wereld, per vierkante kilometer.

Olijfolie routes

Bij sommige olijfolie producenten kan men een rondleiding nemen. Meestal zijn dit de kleinere familiebedrijven waar ook de mogelijkheid wordt gegeven om de verschillende oliën te proeven. En.. hoe je dit het beste kunt proeven. Het hele proces van de productie wordt uitvoerig uitgelegd en bekeken. Alle info is te vinden vinden op www.istria-gourmet.com

Meer algemene toeristische informatie over Istrië kun je vinden op www.istra.hr

Aanbevolen artikelen