Dark Mode On / Off

Jaar van de steenmarter

Voorkom overlast van steenmarters

Jaar van de steenmarter | Voorkom overlast van steenmarters

Voor wie het nog niet wist: 2013 is het jaar van de steenmarter! De steenmarter is door de landelijke zoogdiervereniging uitgeroepen tot zoogdier van het jaar vanwege de sterke opkomst van het dier in Nederland.

Overlast van steenmarters

Volgens de landelijke zoogdiervereniging is het tegenwoordig niet meer nodig om overlast te ondervinden van steenmarters. Menig huizenbezitter heeft al eens ondervonden wat het is om een steenmarter als huisdier te hebben. De stankoverlast als gevolg van de ontlasting van het dier is adembenemend. Ook duizenden automobilisten kunnen meepraten over het feit dat steenmarters zich tegoed hebben gedaan aan de kabels in de auto, met alle gevolgen van dien.

Jaar van de steenmarter

Het jaar 2013 is door de zoogdiervereniging uitgeroepen tot het Jaar van de Steenmarter. De steenmarter wordt door veel mensen gezien als een dier waar je liever niet teveel, mee te maken krijgt. De zoogdiervereniging wil, door meer aandacht te besteden aan de steenmarter, mensen wijzen op de methoden, waarmee tegenwoordig overlast door steenmarters, tot een minimum beperkt kan worden.

De zoogdiervereniging wil in 2013 een centraal informatiepunt bewerkstelligen over de steenmarter. En als je meer wilt weten over dit dier dan kun je in vanaf juni 2013 terecht in het Natuurmuseum Nijmegen waar een expositie zal zijn over de steenmarter.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen