Dark Mode On / Off

Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman – Alle ouderen naar buiten!

Alle ouderen naar buiten

Alle ouderen naar buiten! De natuur als groen medicijn | Hét natuuractiviteiten-doeboek voor ouderen

Kipknuffelen, moestuinieren, buiten gymnastieken, bloemen plukken,… Ouderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Maar meer dan een kwart van de ouderen komt niet meer buiten en meer dan de helft van de thuiswonende ouderen komt slechts één keer per week buiten. Het is hoog tijd om die ontwikkeling te stoppen! Het boek Alle ouderen naar buiten helpt daarbij.

Grijs, Groen & Gelukkig

Ouderen stimuleren om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur, dat is het doel van het nieuwe natuuractiviteiten-doeboek ‘Alle ouderen naar buiten!’. Met talrijke tips en ideeën voor makkelijke buiten- (en binnen) activiteiten inspireert dit boek zorgprofessionals, mantelzorgers en familieleden om ouderen de natuur te laten beleven. IVN heeft met het project Grijs, groen en gelukkig veel ervaring opgedaan met een groene dagbesteding voor ouderen. Deze kennis en ervaring is gebundeld in het boek.

Dit vind je in het boek:

Tips voor buitenactiviteiten
Spelideeën
Activiteiten om zintuigen te stimuleren
De lekkerste recepten
Natuurcreaties voor buiten en binnen
Het creëren van een groene leefomgeving

Uitg. KNNV Uitgeverij in samenwerking met IVN

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.