Dark Mode On / Off

Kattegattleden, Fietsroute van het Jaar 2018

kustroute Kattegattleden

Fiets en Wandelbeurs heeft Fietsroute van het Jaar 2018 bekend gemaakt

Zweedse kustroute Kattegattleden ontving op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs de Fietstrofee. Kattegattleden de eerste nationale fietsroute in Zweden, is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2018.

De Zweedse kustroute werd verkozen boven de drie andere genomineerden: Green Velo in Polen, ViaRhonâ in Zwitserland/Frankrijk en de nieuwe internationale Maasfietsroute door Frankrijk, België en Nederland.

Het traject van Kattegattleden loopt van Helsingborg naar Gothenburg langs de Zweedse westkust, over een afstand 395 km. “Een afwisselende route langs de scherenkust met rotspunten, eilandjes en vissersplaatsjes”, meldt het juryrapport. “De infrastructuur is prima voor toeristische fietsers en de route is duidelijk bewegwijzerd.”

Foto: ©Rutgersreizen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.