Dark Mode On / Off

Ken je eigen haartype

Voor elk haartype zijn er wel haarproducten

Onze vrouwelijkheid wordt gesymboliseerd door ons haar en geeft onze schoonheid en gezondheid weer. Van groot belang dus dat je haar goed zit! Je haar moet zacht, glanzend en veerkrachtig zijn, maar je haar moet ook lang goed blijven zitten.
Om je haar goed te kunnen verzorgen is het belangrijk dat je weet van je welk type je haar is.

1. Normaal haar
Je hebt normaal haar als het glanst, gemakkelijk te stylen is en het zacht aanvoelt. Je haar verdient dan weinig extra aandacht.

2. Droog haar
Als je haar er dof uit ziet, het klit en het weerbarstig is, dan heb je droog haar. Droog haar kan bijvoorbeeld komen, doordat je het hebt gekleurd, gepermanend of te heet hebt geföhnd. Van nature droog haar wordt veroorzaakt doordat in je hoofdhuid wat minder talgkliertjes aanwezig zijn of de talgkliertjes produceren te weinig talg.

3. Vet haar
Als je haar er snel piekerig uit ziet en het daarom vaker moet wassen, dan heb je vet haar.
Vet haar wordt veroorzaakt doordat het fijnere haar meestal dicht ingeplant is en omdat bij elk haartje een talgkliertje aanwezig is. Zodoende is dit haartype veel sneller vet. Ook je hormonenproductie, slechte voeding, stress, kouder weer en teveel styling kunnen je haar snel vet maken.

4. Gemengd haar
Bij het missen van volume in je haar en als het er ook nog eens pluizig uit ziet, heb je gemengd haar. Je haar is snel vet aan de wortels en de uiteinden zijn juist weer heel droog. Bij lang haar komt het probleem zeker vaker voor. Dit omdat de haarpunten al oud zijn en daardoor extra kwetsbaar.

5. Normaal tot fijn haar
Als je last hebt van roos en jeuk op je hoofdhuid als je het een paar dagen niet wast, dan is je haar waarschijnlijk normaal tot fijn van structuur, dicht ingeplant en wordt het ook sneller vet. En dit is dan ook een ideale omgeving voor de gist dat roos veroorzaakt.

Roos kan verergeren door stress, verkeerde voeding en weinig frisse lucht. Iedere dag je haar wassen kan aanzienlijk helpen, maar soms heb je toch anti-roosshampoo nodig. Was verder dagelijks je kam en borstel en verschoon met regelmaat je kussensloop.

6. Normaal tot stevig haar
Heb je last van een enigszins schilferige hoofdhuid en last van jeuk? Je haar is dan waarschijnlijk normaal tot stevig van structuur en wat droog en je hoofdhuid is ook wat aan de droge kant en sneller geïrriteerd. Deze schilfers lijken erg op roos, maar zijn eigenlijk gewoon droge schilfertjes. Ook hiervoor geldt dat stress deze schilfering kan verergeren.

Bron: 100ideeën.be