Dark Mode On / Off

Keukenzout of zeezout?

niet teveel zout gebruiken

Zout, daar krijgen we al snel te veel van. Per dag hebben we maar een paar gram nodig en je krijgt door het toedienen van zout op de aardappelen of groente dan ook al vlug te veel zout per dag binnen. Op aardappelen en op groente hoeft eventueel geen zout te worden gedaan want in ons dagelijks voedsel zit al ruim voldoende zout.

Sommige mensen denken dat zeezout gezonder is dan keukenzout maar dat is toch niet zo. Zeezout bevat weliswaar meer mineralen maar evengoed een flinke hoeveelheid natriumchloride. Dieetzout daarentegen bevat niet veel natriumchloride maar wel weer kaliumchloride.

Wil je overgaan op dieetzout raadpleeg dan de huisarts of een dietist.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.