Dark Mode On / Off

Kleinkinderen vaker bij Opa en Oma

Kleinkinderen brengen meer tijd door bij Opa en Oma

Oppassen | Kleinkinderen brengen meer tijd door bij Opa en Oma

Plus Magazine heeft een online onderzoek gehouden onder 1000 grootouders met de vraag of en hoe vaak zij oppassen op de kleinkinderen. Uit het onderzoek komt naar voren dat er “dankzij” de steeds duurder wordende kinderopvang, een flinke groei is te zien in kinderopvang door Opa en Oma. In de meeste gevallen gaat het om één dag of een halve dag in de week. Zouden de grootouders niet kunnen of willen oppassen op hun kleinkinderen dan zouden de ouders minder moeten gaan werken of soms zelfs hun baan moeten opzeggen. Volgens de sociologe Fleur Thomése is de baan van de ouders wel zo belangrijk om voldoende inkomen te verkrijgen.

Oppassen geeft grootouders plezier en geluk


Dat grootouders volop klaarstaan als oppassers geeft hen veel plezier en geeft ook hun leven een zinvolle dagbesteding. Meer dan 90 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze het fijn vinden om op te passen op hun kleinkinderen, met name omdat ze ‘er zo lekker eigen’ mee worden. De crisis heeft dan ook nog een gunstige uitwerking. De ouders besparen flink op de kinderopvang, behouden hun werk en de grootouders maken zich nuttig en vinden het ook nog geweldig.

Bron: Plus Magazine

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen