Dark Mode On / Off

Kook kippensoep bij verkoudheid

Kook kippensoep bij verkoudheid

Verkoudheid | Bouillon van kippensoep helpt je er vanaf.

Een verkoudheid kan erg vervelend zijn. Wil je snel van je verkoudheid af, kook dan kippensoep. Bij het koken van kippensoep komt namelijk een stof vrij, die verwant is aan acetylcysteïne. Dit is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven bij bronchitis en andere ademhalingsproblemen. Deze werkzame stof maakt het longslijm dunner waardoor het beter kan worden opgehoest. Ook vermindert kippenbouillon de slijmvorming.

Trouwens, het is bij verkoudheid beter om je neus op te halen dan flink te snuiten. Snuiten zorgt namelijk voor een minder goede afvoer van slijm. Bij een verstopte neus doet een neusspray met zoutwater ook erg goed.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen