Dark Mode On / Off

Kosten voor huisdier loopt in de papieren

huisdieren kosten geld

Wat huisdieren ons kosten aan voer, dierenarts, behuizing en dergelijke.

Je wil absoluut niet zonder je aanhankelijke poes of je trouwe hond. Ook een konijn of een kom met goudvissen is erg leuk. Maar huisdieren kosten je wel heel wat geld. In Nederland hebben we met z’n allen meer dan dertig miljoen huisdieren. De website Z24 heeft een onderzoek gehouden naar wat huisdieren ons kosten aan voer, dierenarts, behuizing en dergelijke.

Wil je graag een huisdier, zonder dat deze al te veel kost, dan kun je het beste goudvissen of een hamster nemen. Katten zijn in Nederland het populairst. Uitgaande van een gemiddelde levensverwachting kost een kat je wel totaal zo’n € 11.000, per jaar ongeveer € 700. Maar een papegaai is nog veel duurder. Per jaar is het bedrag dan weliswaar lager, zo’n € 360. Maar een papegaai wordt gemiddeld wel zestig jaar oud. Daarmee komen de totale kosten op ruim € 21.000!

Het allerduurste huisdier is echter het houden van een grote hond. De kosten kunnen per jaar oplopen tot meer dan € 1.100. Ter vergelijking: een goudvis kost ongeveer € 30 per jaar… Voor ieder budget is dus wel een passend huisdier te vinden, want een huisdier brengt wel veel gezelligheid met zich mee.

Bron: Z24

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.