Kuala Lumpur – KL Bird Park

Eén van de grootste vogelparken ter wereld is het KL Bird Park in het Maleisische Kuala Lumpur. Het park staat erom bekend dat alle vogels hier vrij kunnen rondvliegen hoewel er ook nog veel vogels de dag in een kooi doorbrengen. Een prachtig natuurlijk park met evenzo prachtige vogels in alle denkbare kleuren.Bij de voederplaatsen kom je de meeste vogels tegen. Deze worden aangegeven middels bordjes. De officiële nationale vogel van Maleisië is de neushoornvogel. Een groot aantal van deze prachtige vogels zijn te vinden in een apart gedeelte, het Hornbill park.

Een ander gedeelte in het park “Aviary” is een must om te bezoeken. De waterval met daarbij vele ooievaars en andere visetende vogels is een bezoek meer dan waard.

Het KL Bird Park is uitermate geschikt voor kinderen, mede door de diverse shows met papegaaien en roofvogels. Voor mensen in een rolstoel is het echter minder geschikt. Tijdens een verblijf in Kuala Lumpur is dit vogelpark zeer de moeite waard om te bezoeken. (Meer info: www.klbirdpark.com)

Bron: AD