Dark Mode On / Off

Kunstwerk zorgvuldig ophangen

Kunstwerk zorgvuldig ophangen

Kunstwerk ophangen moet met de nodige zorg gebeuren

Een kunstwerk ophangen vergt wel enig denkwerk.
Zorg ervoor dat het kunstwerk niet in direct zonlicht hangt.
Hang een ingelijst werk nooit boven een verwarming of aan een vochtige muur.
Licht en vocht kunnen een kunstwerk beschadigen.
Hang de kunstwerken in een kamer op ooghoogte op en zorg dat de boven of onderkant met elkaar lijnen. Heb je meerdere kleine kunstwerkjes van verschillend formaat groepeer ze dan tot een groot geheel.

Als je een drukke achtergrond ( behang ) hebt dan is het handig gebruik te maken van passe-partouts. Dat leidt de aandacht naar het kunstwerk.
Met spots kun je een kunstwerk goed uitlichten. Het middelpunt van het licht moet iets boven of onder het werk zijn gericht om witte vlekken op het werk te voorkomen.

Hang een schilderij niet precies in het midden. Een asymmetrische opstelling geeft meer spanning in de kamer.

Voorkom ook dat het niet te laag hangt, bijvoorbeeld boven de bank. Wanneer er dan mensen op de bank zitten zouden ze net met hun hoofd voor het schilderij zitten. Hang het dan iets hoger of naast de bank.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.