Dark Mode On / Off

La Palma, UNESCO-natuurparadijs 

la palma

Wanneer u een parel van een eiland wilt bezoeken, moet u naar La Palma gaan. Het is het groenste en meest noordwestelijke eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een nog ongerept eiland met een afwisselend landschap en een bijzondere natuur, waaronder het vulkaanlandschap. Met een oppervlakte van 720 km2 een overzichtelijk natuurparadijs voor wandelaars, natuur- en outdoorliefhebbers. Niet voor niets staat het sinds 2002 op de Unesco Wereld Erfgoedlijst en heeft liefst 5 UNESCO-locaties die u beslist gezien moet hebben!

1. Een hoogtepunt

Roque de los Muchachos is met haar 2.426 meter het hoogste punt van het eiland en maakt deel uit van Nationaal Park Caldera de Taburiente. Hier vindt u de grootste telescopen ter wereld. Vanaf de Roque de los Muchachos heeft u een prachtig uitzicht. Bij mooi weer kunt u zelfs andere canarische eilanden zoals Tenerife, El Hierro en La Gomera zien liggen. De sterrenhemel is hier adembenemend mooi.

2. Zwart strand

Via een spectaculair, kronkelend pad langs de rotskust kunt u het zwarte strand van Nogales bij het dorpje Puntellana bereiken, een van de meest bijzondere stranden van La Palma. Geniet vanaf het strand van spectaculaire rotspartijen, grotten en opspattend water én het mooie uitzicht.

3. Vulkanenroute

In het Nationaal Park Cumbre Vieja ligt de 19 kilometer lange en diverse Ruta de los Vulcanes van El Pilar naar Los Canarios. Onderweg passeert u dennenbossen, lavavelden, vulkaankraters en woenstijnachtige landschappen. Geniet van de mooiste kleurencontrasten en bijzondere uitzichten.

4. Grotten en drakenbomen

In Buracas, een klein stadje vlakbij Las Tricias, vindt u grotten met historische rotstekeningen en de beroemde drakenbloedbomen. Met de relatief makkelijke wandelroute van Las Tricias naar het mooie landschap rondom Buracas, krijgt u een goed beeld van de bijzondere vegetatie op het eiland.

5. Laurierbossen

Bosque de los Tilos. Dit reservaat ligt in het noordoosten van La Palma. Verwonder u over een oerwoud van laurierbossen en laat u in het bezoekerscentrum over deze bijzondere laurierbossen informeren. Er zijn twee goed begaanbare wandelroutes aanwezig.

Meer informatie? www.visitlapalma.es

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.