Dark Mode On / Off

Leeuwarden – Fries Museum

Fries Museum | Een ongekende wereld met hoogtepunten van de Friese cultuur.

Museum van verrassingen en contrasten

Als je het Fries Museum betreedt, kom je in een ongekende wereld terecht. Hoogtepunten van de Friese cultuur én moderne en hedendaagse Nederlandse kunst geven het museum een veelzijdig en eigenzinnig gezicht. Je valt van de ene verbazing in de andere

Achter elke hoek van het Fries Museum is de rijkdom en pracht en praal van het verleden van Friesland zichtbaar: de schoonheid van het 17de-eeuwse Friese zilver, de statige portretten uit de 16de en de 17de eeuw, de modieuze Friese kostuums, de 18de-eeuwse stijlkamers van het Eysingahuis en het mysterie van Mata Hari.

Het Fries Museum maakt zich sterk voor moderne en hedendaagse Nederlandse kunst. Schilderkunst, fotografie, videokunst, installaties en grafiek zijn vaak tegelijkertijd te zien of wisselen elkaar af. Gerenommeerde namen en aanstormende talenten presenteren hun werk.

Meer info: www.friesmuseum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen